Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 21:10 - Хилари Клинтън - изкуството да владееш newspeak
Автор: fromoza Категория: Политика   
Прочетен: 678 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.02.2012 02:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всички цитати са от Дневник и Уебкафе...."Обещавам на българския народ, че САЩ винаги ще бъде с вас, което сме правили и в миналото. Ние сме изключително впечатлени и горди от изключителния прогрес, отбелязан от вашата страна и силните взаимоотношения между българския и американския народи и правителства. Това каза Хилъри Клинтън." Ако се разшифрова Клинтъновия newspeak (1984) ще звучи така: "Много сме горди, че за 20 години, без да полагаме големи усилия, станахте държава от латиноамерикански тип, подобна само на най-заслужилите ни подчинени - Хондурас, Колумбия, Ел Салвадор, с процъвтяващ гангстеризъм, проституция, нарко-трафик и трафик на хора и премиер-гангстер, тип Нориега-наркотрафиканта, които наложихме на Панама преди време. (Тук можеше да добави, че е изключително доволна, че нашата перстъпност служи за гръб на центъра на търговията с човешки органи - Косово, за чието пръкване има главна роля самата тя. ) С Латинска Америка направихме грешка, че я изпуснахме, след години на благоденствие, благодарение на нас - контри, преврати нс ЦРУ, безобразия на петролни монополисти и агро-корпорации...но вас никога!

Точка 1. "Подкрепяме българската енергийна независимост и красивата българска природа. Когато демонстрираме безопасността на тази технология, ще преследваме и двете цели" - превод: Нужна е задълбочена, усилена и безкомпромисна пропаганда (пардон P.R. акция), която да убеди населението, че черното е бяло, защото все още не сме явна тоталитарна империя и трябва да продължим да си играем на демокрация.
"Следващата седмица в страната ще пристигне специалният пратеник на държавния департамент на САЩ по евроазиатските енергийни въпроси Ричард Морнингстар, съобщи тя. По думите й, темата на срещите между експерта и българските институции ще бъде как може да се работи за опазване на природата и същевременно за постигане на "енергийна независимост" - превод : С една дума, ние ще ви осигурим сигурни манипулатори, които като добри ученици на Гьобелс ще повтарят една лъжа 100, ако трябва и 1000 пъти, за да могат българите да разберат колко благородна и загрижена за тяхната природа и благоденствие е нашта корпорация Шеврон.

Точка 2. "Искам да подчертая ангажимента на САЩ към българската сигурност, ние сме съюзници в НАТО. България е изключително важен, продуктивен партньор на НАТО, каза още Клинтън. Ще има редица общи военни учения между България и САЩ тази година." - превод: Няма нужда да ви напомням, че интереса на империята и ционистки Израел е над всичко и над всякакъв суверинитет и въвличането на зависимата ви държавичка във война с държава, която никога не е била агресивна към вас, е толкова ясно, че дори не подлежи на обсъждане.

Точка 3. Президентът е поставил въпроса за премахване на визовите ограничения пред българските граждани, пътуващи до САЩ, както и за сключване на двустранно споразумение за социална сигурност. Целта на това споразумение е България да започне да признава трудовия стаж, придобит в САЩ. Клинтън не е поела конкретен ангажимент в тази посока и е заявила, че "ще продължат усилията на администрацията на президента Обама, съвместно с Конгреса на САЩ, за намирането на положително решение" - превод: Падането на визи идва след окончателно падане на гащите и надупване.



 
"In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell



Гласувай:
3



1. zaw12929 - ИМА САМО ПРИВЕТСТВИЯ, СПОРАЗУМ...
08.02.2012 14:54
ИМА САМО ПРИВЕТСТВИЯ, СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПУБЛИКАТА НЯМА....
ВИЕ ГИ КОМЕНТИРАТЕ, НИЕ САМО СЕ ДОСЕЩАХМЕ.... ВИНАГИ ИМА НЯКОЙ ДА КАЖЕ НА ГЛАС, ЧЕ... ЦАРЯТ Е... ГОЛ...
ВЪОРЪЖЕН И БЕЗКОМПРОМИСЕН.... И ДРУГ НА БОЙКОВОТО МЯСТО ЩЕ ПОСТЪПИ ТАКА...
ПРЕДУПРЕДЕНИ СМЕ, ЗНАЧИ ЗАДАЧАТА ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ НЕ ОТСТЪПВА....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fromoza
Категория: Политика
Прочетен: 30106
Постинги: 16
Коментари: 42
Гласове: 35
Архив
Блогрол